Tuesday, December 8, 2009

Why Are The Palms Of My Hands Really Red?

E il cerchio si chiuse


was the year 2005 AD , your Borghetto and the Super were quite busy to organize their wedding coverage and to decide the destination of the next mission of exploration. So I decided to move the ship the orbit of the capital of the kingdom of Lady and Queen of all Abruzzi (by the way ... Memole! When you return to your 3di15 ???), was assigned the new role of coverage: from technology to busy librarian Avellino Abruzzo home.
pushing back the limits of objective (ship rent, exorbitant telephone companies, etc.) and thanks to the inventiveness of all'intraprendeza Abruzzo young engineers, he also managed to have a decent internet connection, just to keep in touch with the mother ship at acceptable cost. Not many in the past several years, but still spoke little about social networks and blogs were also a subject a bit 'mysterious. You will not believe but then I used the Internet primarily for work (I already hear the laughter) sailing on the programming forum to find out why that command of VB6 does not do what he had to do (home yes, but always an engineer!).
It began, however, to see things around even more interesting, and I do not remember exactly how I came across the first time in my first foodblog , where a nice lady a bit 'Belgian and a bit' Roman cooking and taking pictures pretty interesting things, like the great Galician pulpo I experienced when I saw him.
Needless to say, made me immediately want to try to open a blog, because of trouble in the kitchen I did a lot 'of mine, but for many reasons, the decision was postponed. And delayed. And delayed. First, my ancestral laziness. Secondly, I am a landslide to take pictures and for some reason I never learned to make good use of the digital camera at home, I think it's incompatible with my schedule (read: too lazy to read the instructions, and then returns to first reason). So, I decided to postpone the decision to better days, and in the meantime I have also lost sight for a while, 'cause other maneuvers with the spacecraft and inability to use the bookmarks in the browser, the sprout and the world of blogs in the meantime increased dramatically.
After a few months of separation enforced by the Internet, here I find Sigrid has become, deservedly, una vera stella del web, e tantissimi altri che sono stati meno pigri di me nel condividere i loro manicaretti. E per fortuna che è diventata famosa, la nostra belga preferita, che così ha avuto voglia di scrivere un libro. E di presentarlo in giro per l'italia. E di capitare vicino vicino all'attuale posizione dell'astronave.
Non potevo dunque mancare, il 1 dicembre alla Libreria Ambasciatori nonchè Eataly Bologna , dove Sigrid, accompagnata a sorpresa da Stefano Bonilli , è venuta ad incontrare i suoi lettori. Quindi eccoci qua, sala strapiena, facce curiose che si guardano in giro. Scommetto che più d'uno si è chiesto, come me, quanti dei presenti avessero a blog. I'd like to chat with everyone, but I care, as usual, my tremendous fear of first contact, to break the ice. Patience, I will read the reports:)
And here she comes, a diminutive figure, smile, ponytails and sneakers. Thus, in addition know that is a great gourmet and a talented photographer, I now know what we suspected all along: that Sigrid is also a wonderful person. Nice. Available. She likes to tell, tell and listen, with a spontaneity that leaves him a great kindness. Autographs and advice, stories and anecdotes. It is also difficult questions. At least to me. "Where are you from?" He asked. They are practically a salad mista, le ho risposto.
E' stata una serata bellissima, che si è conclusa in dolcezza, con il buffet offerto da Eataly (che buoni che erano quei torcetti !!) e adesso ho anche io il mio libro del cavolo, che è già pieno di segnalibri sulle ricette da provare. Purtroppo non ho foto da condividere in quanto il mio fido telefonino tuttofare ha pensato bene di abandonarmi all'ingresso in libreria, vi lascio perciò con una ricetta eseguita qualche tempo fa, tratta ovviamente dal cavoletto, una ricetta che adoro perchè è l'unica che mi sia mai riuscita in fatto di briochine!!

Briochine di Christophe Felder (Via Cavoletto )

250g farina (possibilmente manitoba)
165g burro
3 uova (medie/piccole)
30g zucchero
10g lievito di birra fresco
latte 2 cucchiai
sale 1 cucchiaino

tuorlo 1
granella di zucchero

Mescolare la farina con lo zucchero e il sale. Far intiepidire il latte e farci sciogliere il lievito. Sistemare gli ingredienti secchi nell’impastatrice (io ho usato la pastamatic), e a velocità media aggiungere le uova e il latte con il lievito. Impastare per qualche minuto, poi aggiungere il burro morbido.
Quando l’impasto sarà liscio ed elastico (e qui riferisco lo stesso problema avuto da Sigrid, anche usando delle uova picoline, occorre aggiungere altra farina), spegnere, formare una palla e lasciarla lievitare coperta di pellicola e panno per un’ora (ehm, io l'ho lasciata nella pastamatic e l'ho solo coperta con un panno). Riprendere l’impasto, sulla spianatoia spolverata con un po’ di farina, formare un salsicciotto poi dividerlo in 9 parti uguali. Formare 9 palline e sistemarle in degli stampi da muffin (se sono in silicone è più semplice). Coprire di nuovo e lasciar lievitare per due ore. Dopo questo tempo, spenellare le briochine con un tuorlo sbattuto con un goccio di acqua, cospargere con un po’ di granella di zucchero. Io ho usato dei coloratissimi cristalli di zucchero aromatizzati all'arancia e cannella, acquistati Aquila in a beautiful chocolate before leaving for other shores. Bake at 180 degrees for 15-20 minutes or until they are golden briochine. Cool on a wire rack.

writing this post I realized, once again, what was special for us the short period spent in Abruzzo. I hope very much that we do everything possible to revive as soon as those magical places.

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